Поврзување на сокет лента и направете го тоа сами инсталација

  1. Што може да биде нијанса
  2. Инструкции за инсталација
  3. Чекор 1 - подготвителна работа
  4. Чекор 2 - поставување ѕидови
  5. Чекор 3 - Направете строб
  6. Чекор 4 - Монтирање парчиња
  7. Чекор 5 - Поврзување на електричарите

Најчесто, во кујната и во салата зад телевизорот се инсталира блок од 2, 3, 4 "електрични точки". Хоризонталниот или вертикалниот панел на евро-сокети е многу лесен, бидејќи ви овозможува да поврзете на едно место интерактивната група домашни апарати, на пример: ТВ, аудио систем и DVD плеер. Потоа, ќе ви кажам како да ги инсталирате и поврзете штекерите во куќата со свои раце!

Што може да биде нијанса

До денес, ѕидовите во куќата можат да бидат бетони, дрво, тула или гипс картон. Поради тоа, технологијата за инсталирање може да има свои карактеристики - ќе го скрши бетонот во панел куќа или едноставно ќе инсталирате кровни штипки (надворешни) на површината за отворени жици. Следно, накратко ги опишуваме сите опции за инсталација, но сепак можете да дознаете повеќе како да го монтирате кутијата во бетон, ѕид од тули и гипс картон во соодветната статија.

Инструкции за инсталација

За да ви биде јасно како правилно да ги инсталирате и поврзете блок сокети со свои раце, тогаш ќе обезбедиме чекор по чекор упатства од А до Ш со фото примери и визуелни видео лекции.

Чекор 1 - подготвителна работа

Прво треба да одлучите каде сакате да ја ставите излезната група во собата. Доколку ова е кујна, тогаш подобро е да го поставите блокот на штекерот над работната плоча, така што кога ќе поврзете мултилатерална, микробранова печка и други кујнски апарати, има доволно должина на кабелот. Во дневната соба или салата, најдобро е да го инсталирате производот зад телевизорот, така што големиот екран може да ги скрие сите жици. Ако одлучите да поставите блок од два или три места во бањата, размислете за важното правило - растојанието од водата треба да биде најмалку 0,6 метри, а во исто време и случајот на електричните точки треба да биде водоотпорен. Можете да добиете повеќе совети за овој момент во статијата - Европска стандардна висина на излезот . Прво треба да одлучите каде сакате да ја ставите излезната група во собата

Исто така во оваа фаза треба да подготвите алатка за ѕид засенчување за жици и подрозници. Ако ѕидот е бетон или тула, користете удар со посебна круна. За drywall, исто така, има сопствен млазница за галење. Покрај тоа, го подготви нивото на градење, маркер и рулет.

Чекор 2 - поставување ѕидови

Всушност, многу важна фаза на која ќе зависи коректноста на понатамошната инсталација и поврзување. Треба да се стави мапа на површината под инсталацијата на podozetnikov врз основа на тоа колку електрични приклучоци ќе бидат во единицата. Првото и многу важно правило - растојанието помеѓу центрите на приемниците мора да биде строго 72 mm. Ако дозволите грешка, при инсталирањето декоративен капак, тој може да не падне во место. Покрај тоа, осигурајте се дека сите тркалезни движења се поставени во иста хоризонтална или вертикална рамнина. За ова препорачуваме користење на нивото на зградата. Всушност, многу важна фаза на која ќе зависи коректноста на понатамошната инсталација и поврзување

Кога ѕидовите се изложени, можете да продолжите со бричење.

Чекор 3 - Направете строб

Во оваа фаза, мора да направите стапалки за вградени тротоари. Нема ништо комплицирано, главната работа е тоа што имало перфоратор со соодветна млазница на рака. Ако одлучите да инсталирате блок сокет во бетон или ѕид од тули, прво исечете ги круговите со круна, а потоа исфрлете го целото јадро со длето и чекан. Детално се земени предвид упатствата за поставување на блок сокет во бетонот во видеото подолу.

Како да се изврши засенчување на ѕид од ѕидови за инсталација на сокет панел

Ако ѕидовите во вашиот стан се покриени со листови од гипсени плочки, тогаш тоа е уште поедноставно - со користење на перфоратор и круна, ги отсекувате кружните шахти според означувањето со помош на drywall.

Инсталација на очила во преграда за гипс картон

Чекор 4 - Монтирање парчиња

Следното нешто што треба да направите е да инсталирате блок podozetnikov. До денес, постојат специјални пластични очила кои можат да бидат меѓусебно поврзани. За поврзување на plug-in-ови не е тешко дури и за почетник на електричар. Следното нешто што треба да направите е да инсталирате блок podozetnikov

Во ѕидовите од тули и бетони треба сами да ги вградите со малтер. Сè е поедноставно во drywall - podozetniki притиснати на листот со специјални шепи на страни. Повторно, можете да ја видите суштината на инсталацијата на флип-flops во статијата што ја споменавме на почетокот.

Чекор 5 - Поврзување на електричарите

Кога растворот се зацврстува (ова се однесува на ѕидовите на бетон и тула), можете да продолжите за да ги поврзете приклучоците за внатрешна единица на 220V со свои раце. Поврзувањето на неколку евра сокети е дозволено со јамка од еден влез кабел, ако не се поврзете многу моќни апарати за домаќинство, на пример, електричен шпорет.

Значи, најпрво, исклучете го струјата на станбениот панел, а потоа поврзете ги кабелските жици од разводна кутија до првиот приклучок: фаза, нула и земја. Потоа направете џемпери да ги поврзат преостанатите места во уредот. Поврзувањето на блок од 3 или 4 приклучоци мора да се направи според оваа шема: Значи, најпрво, исклучете го струјата на станбениот панел, а потоа поврзете ги кабелските жици од разводна кутија до првиот приклучок: фаза, нула и земја

Откако ќе ги поврзете сите проводници со соодветните терминали, можете да ги поправите куќиштата на Euro-штекер во приклучоците и да го инсталирате декоративниот капак.

Инструкции за инсталација на видео

Како брзо да го поврзете тројниот приклучок со електричната мрежа?

Исто така прочитајте:

Новости

Цена гидроизоляции крыши
Во-1-х, этот комплекс действий защищает сооружение от разрушительного воздействия осадков. Без гидроизоляции в строении возникают протечки (а гидроизолирующее покрытие держит воду даже при резких перепадах

Гидроизоляция пола в ванной
Процесс выполнения гидроизоляции Гидроизоляционный раствор следует наносить в 2 этапа: первый слой раствора следует нанести на пол, а через 4-6 часов второй . Как правило, выполняется она специальными

Гидроизоляционная пленка для кровли
Основные разновидности пленочных гидроизоляционных материалов Для защиты крыши от негативного воздействия влаги, могут применяться следующие виды материалов: Именно мембраны считаются оптимальным выбором

Гидроизоляция пола перед стяжкой
В повседневной жизни рано или поздно все сталкиваются с «несанкционированным» проникновением воды из или в помещения проживания. Мы топим, нас топят, или в своем доме на первом этаже появляются непредусмотренные

Гидроизоляционная пленка: Что это, какие бывают пленки, инструкция по монтажу, цены за рулон
Гидроизоляционная пленка – это материал, который используется для защиты здания от влаги, конденсата и атмосферных осадков. Позволяет существенно продлить эксплуатацию не только здания, но и его основных

Организация кровельного пирога - пароизоляция, утепление, гидроизоляция кровли
Принципиально увидеть, что, беря во внимание подобные тенденции, строй компании сразу строят новые дома с мансардой жилого плана, но и обладатели уже построенных особняков также хотят переоборудовать

Обмазочная гидроизоляция для бетона: виды, требование и применение
Задачей строительства является не просто построить здание, но и защитить поверхности от проникновения воды. Фундамент, подвал, полы, крыша всегда соприкасаются с водой. Защиты требуют не только места,

Пароизоляция и гидроизоляция: отличие и назначение
Каждому человеку хочется, чтобы условия проживания в доме были одинаково комфортны как в летний зной, так и в зимнюю стужу. Но что нужно, чтобы создать в доме благоприятную атмосферу? Конечно же, в условиях

Мастика гидроизоляционная: история появления, многообразие видов
Нет необходимости говорить, что гидроизоляция продлевает срок эксплуатации конструктивных элементов зданий и сооружений. Видов защиты от проникновения влаги большое количество. Нас же в этой статье

Гидроизоляция стен от фундамента: материалы, правила
Так как фундамент является основой всего дома, то особое внимание необходимо уделить его гидроизоляции. Она будет надежно защищать строение от попадания внутрь как грунтовых вод, так и поверхностных вод